Idag så finns det många olika sätt att redigera bilder på. Det kan vara via avancerade program på datorn eller till och med via mobilen. Vill man att sina bilder ska ha den där wow-effekten kan ett filter vara helt rätt lösning. Men det finns ett hav av olika appar som sägs vara “bäst”, och som garanterar att dina bilder kommer bli något utöver det vanliga. Här kommer därför en lista med appar som är testade, har funnit på marknaden ett bra tag och som verkligen fungerar.

Appen VSCO

Detta är en gratis app som finns tillgänglig för både iPhone och Android. Appen hjälper till ett ge en drömmig effekt med en nya vintagekänsla. Många bloggare använder idag denna app eftersom den är mycket lätt att använda. Det finns förinställda filter för bilderna, men också specifika verktyg så att bilderna blir mer detaljrika. En bra sak är att man kan spara inställningarna som man valt till nästa bild.

Appen Afterlight

Detta är en app som är anpassad för iPhone och Android och kostar mellan 7-10 kronor. Appen ger olika filter som gör att bilden upplevs som mer extrem, då effekterna inte är helt naturliga men dock mycket vackra. Här kan man arbeta med exponering, ljusläckage, kontraster och mycket mer. Denna app passar de individer som gillar förinställda filter, eftersom det finns många att välja bland.

Appen Adobe Photoshop Express/Photoshop Mix

Detta är en app som finns både för Android och iPhone samt är helt gratis. Adobe är känt sedan länge när det handlar om redigering av foton, och de erbjuder flera olika appar inom området. Om man inte har så mycket erfarenhet när det gäller redigering av bilder så kan Photoshop Express vara ett bra alternativ eftersom det redan finns en mängd olika filter att välja bland. Här är det också mycket enkelt att göra olika kollage, man kan klippa i bilderna och skapa flera lager av en och samma bild.