Att ta sig till en fotostudio för första gången kan vara riktigt pirrigt. Att bli fotograferad är oftast något som man förknippar med vackra modeller eller mode, men fotografering handlar om så mycket mer än detta. Det är helt enkelt ett sätt att lyckas fånga och bevara en specifik stund i livet, så att denna stund kan bli ihågkommen och delas i framtiden. Men att befinna sig vid en professionell fotografering studio för första gången innebär också att man oftast måste följa några regler och instruktioner. Precis som vid vilken arbetsplats som helst. Här följer några tips om man skall ta sig till en fotostudio för första gången.

Att tänka på när man befinner sig vid en fotostudio

När man bokat tid för att bli fotograferad så bör man komma vid den utsatta tiden. inte tidigare eller senare. Kommer man tidigare så riskerar man att det finns en annan person som fortfarande fotograferas och det kan då bli ett störningsmoment. Om man skall göra ett ombyte så är denna tid redan inplanerad i själva fotografering tiden, men det kan vara bra att dubbelkolla detta med studion.

Oftast så måste man fylla i ett formulär när man anländer. Dels så handlar det om vanliga kontaktuppgifter men det kan också vara information om hur fotografen får använda bilderna, marknadsföring med mera. Det är viktigt att förstå hur ens bilder sparas efter fotograferingen och vem som kommer att kunna ha tillgång till dessa. Detta skall alltid vara frivilligt, då man själv bestämmer om bilderna får användas eller inte.

Oftast så får man inte använda sig av ytterskor inne i studion och under fotosessionen, men även här så gäller det att stämma av med studion. Vidare så får man inte heller ta med sig mat eller liknande, om inte detta skall ingå i själva fotograferingen. Om man är en vuxen som skall ta egna bilder så är det inte alltid rekommenderat att ha med sig sina barn, eftersom man kan ha svårare att slappna av. Barn är underbara men kan finna det mycket tråkigt under en fotosession.